5 tips voor een aangepaste Pakjesavond

Een periode waar bijna iedereen naar uitkijkt: de feestdagen. Helaas zal het dit jaar anders zijn dat voorheen. Van grote bijeenkomsten zoals het Grote Sinterklaasfeest tot kleine georganiseerde pakjesavond met vrienden of familie, het mag helaas niet dit jaar. Maar we laten ons niet uit het veld slaan. Iedere ouder wil pakjesavond toch tot een succes maken. Maar wat voor mogelijkheden zijn er nog? Laten we eens kijken naar welke leuke ideeën je wel kan uitvoeren.

Dit jaar heeft heel Nederland laten zien hoe creatief je als ouder kan zijn als de nood hoog is. Zo kwamen er de leukste variaties langs voor kinderverjaardagen. Bijvoorbeeld een drive-through verjaardag of een stortvloed aan verjaardagskaartjes met de post mogen ontvangen van familie en vrienden. Maar wat voor creatieve ideeën heeft Nederland voor de Sinterklaas-periode?

De bronafbeelding bekijken

De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk een bezoek van de sint en zijn pieten. Binnen is dit echter een lastiger verhaal en misschien ook niet voor iedereen gewenst. Dan kan je kiezen voor een deurbezoek. De sint en zijn pieten komen dan aan de deur voor een kort praatje en het afgeven van de cadeautjes. Volledig coronaproof en makkelijk via internet te boeken. Wees wel op tijd, want de boekingen zullen snel gaan nu mensen zich willen verzekeren van een bezoekje.

Skypen met de Sint! Geheel in de stijl van dit jaar, videobellen. Een unieke actie waar jouw kids het nog lang over zullen hebben. Vanuit een kasteel is de sint aan het thuiswerken en belt hij de kinderen een voor een op. Geef vooraf een aantal leuke quotes of onderwerpen aan voor een extra indrukwekkend gesprek! Via de website: www.boekdesint.nl is het mogelijk om een Skype gesprek in te plannen en kan je met de Sint videobellen.

Een ander relatief bekende optie is een videoboodschap. Hierin worden ook persoonlijke berichten meegenomen en kunnen de kids de boodschap zo vaak terugkijken als ze maar willen! In de meeste gevallen kan er in de videoboodschap worden verteld dat de zak met cadeautjes al verstopt is op een vooraf doorgegeven plek in huis. Dit krijgen de kids van de sint te horen, waarna ze heel snel zullen gaan zoeken! Er zijn veel websites die deze dienst aanbieden. Je vindt ze al snel door even te zoeken via Google.

De bronafbeelding bekijken

Dit jaar is het ook mogelijk om een Pakjesbus te bestellen. Dit kan je het beste doen met andere buren uit de straat, waarbij elk gezin om de beurt de bus in mag. In de bus zal Sinterklaas en zijn Pieten je kinderen voorzien van een leuke meet&greet. En buiten zal een piet zorgen voor de nodige entertainment! Meer informatie hierover kan je vinden op: www.supersintshow.nl.

Een leuke laatste tip welke wij willen meegeven betreft het onderwerp surprises. De ene persoon is blij dat het dit jaar een lastig verhaal wordt voor deze knutselwerken. De ander kijkt er elk jaar weer naar uit of ziet het als een traditie. Wil jij nou toch werken met surprises dit jaar? Laat dan iedereen een surprise maken en verstuur ze per post! Wees wel op tijd met verzenden, gezien de drukke van bezorging rond de feestdagen.

Heb jij nog leuke tips voor pakjesavond? Laat het ons weten en we vullen deze blog aan me leuke tips. Zo zorgen we er samen voor dat het toch nog een geslaagde pakjesavond wordt!