De Dunstan Babytaal in 5 simpele stappen

De Dunstan Babytaal is dé manier om op een snelle en simpele manier je baby te leren begrijpen. Met onze 5 simpele stappen zal het jullie allemaal lukken om deze taal toe te passen. Soms vergt het wat oefening, maar het overgrote deel van de ouders, die de babytaal toepassen, spreken van duidelijke herkenning in slechts enkele dagen.

 

De Dunstan Babytaal

De Dunstan Babytaal is opgebouwd uit 5 reflexgeluiden, welke voor elke baby in de wereld hetzelfde is. Deze geluiden zijn alle vijf kenmerkend voor een bepaald onderwerp. Door jezelf te trainen in deze taal en de vijf basisgeluiden te herkennen, zul je er sneller achter zijn wat jouw baby op dat moment nodig heeft.

 

 

5 reflexgeluiden

“Neh”: (Honger)

Het woord “Neh” is het beste te onderscheiden door de “N”-klank ten opzichte van de andere geluiden. De tong maakt een zelfde soort beweging als bij het drinken en zorg voor deze klank. Dus hop, in actie en snel een flesje maken!

 

“Ohw”: (Moe)

“Ohw” is vergelijkbaar met het geluid wat iemand maakt aan het eind van het gapen. Dit geluid geeft aan dat jouw baby moe is en graag wil gaan slapen. Zorg dat je baby in een rustige omgeving kan gaan slapen, zodat ze goed uitgerust wakker worden.

 

“Eairh”: (Darmkrampjes)

Dit geluid kan lijken op het volgende geluid, namelijk “Eh”. Dit geluid is echter langer en klinkt alsof je baby zijn buik aanspant en dus kracht wil zetten. Indien jouw baby last heeft van darmkrampjes, dan vinden zij het vaak prettig om druk op de buik te voelen. Dit kan je doen door met je hand lichte druk uit te oefenen, of door jouw baby op de buikzijde op je onderarm te laten hangen.

 

“Eh”: (Boertje dwars)

Het “Eh” geluid is korter dan bij darmkrampjes en klink alsof er iets dwars zit. En dat klopt ook, er zit namelijk een boertje dwars. Door zachtjes op de rug van jouw baby te kloppen, kan je wellicht hulp bieden om het boertje te laten ontsnappen.

 

“Heh”: (Schone luier)

Het laatste geluid maakt jouw baby als er een schone luier nodig is. Dit gebeurt sneller bij een poepluier, dan bij een plasluier. Het is een kort, maar vaak herhalend geluid. Wie zijn beurt is het deze keer?

 

Oefenen, oefenen, oefenen

Om de taal te leren herkennen is het belangrijk te blijven oefenen. Wel is het belangrijk te weten dat vanaf de vierde levensmaand jouw baby langzaam de reflexen verliest en meer bewust geluiden gaat maken. Hierdoor kunnen de reflexgeluiden minder goed hoorbaar zijn of veranderen door hun ervaringen. Heel veel succes met oefenen en wij zijn benieuwd hoe het je bevalt!