5 essentiële tips om jouw huis babyproof te maken

Je hebt het vast al wel eens gehoord vanuit je omgeving: “Is je huis al babyproof?” of “Dat mooie kandelaartje moet je echt hoog wegzetten als de baby gaat kruipen hoor.” Ze zijn voor alle ouders herkenbaar en in sommige gevallen zelfs al voor aanstaande ouders. Natuurlijk is de veiligheid van jouw kindje het allerbelangrijkste en dus hebben ze wel een punt. Al kan je soms klaar zijn met de goedbedoelde tips en adviezen. Juist daarom heet ik je welkom bij de club. Het is vast niet het eerste advies en zal ook zeker niet het laatste advies zijn. In deze blog focussen we ons op de 5 meest essentiële tips om jouw huis babyproof te maken. Laten we snel beginnen!

Waarom moet het huis babyproof zijn?

Uit onderzoek is gebleken dat van 77% van alle ongelukken met kinderen van 0 t/m 4 jaar thuis gebeuren. Dit zijn ruim 72.000 ongelukken per jaar in Nederland. Deze cijfers geven duidelijk aan dat voorzorgsmaatregelen van groot belang zijn binnenshuis. Door middel van onze vijf tips sluit je ongelukken nagenoeg volledig uit. Uiteraard zit een ongeluk in een klein hoekje en moet je altijd alert blijven in de nabijheid van jou kleintje.

Een box: een veilige speelplek

Misschien staat deze tip niet op ieder lijstje bovenaan, maar wij vinden het een belangrijke basis. In de box is het namelijk heel makkelijk om een veilige omgeving te creëren. Jouw kleintje kan er niet uit en voelt zichzelf ook veilig om lekker te spelen met zijn of haar speelgoed. Tevens is het handig als je zelf even je handen vrij wilt hebben.

Traphekjes

Zodra jullie kanjer begint met staan en lopen is het tijd om traphekjes te installeren. Zodra zij oefenen met het staan gaat er een hele nieuwe wereld voor ze open. Een trap die steil omhoog of juist naar beneden loopt is dan erg interessant. Er zijn vele soorten traphekjes, zodat er altijd een passende mogelijkheid is voor de situatie in jouw huis. Denk hierbij aan een ombouw of klemhekjes.

Hoekbeschermers

Hoekbeschermers zijn ideaal voor tafels en lage meubels. Ook voor deze categorie geldt: deze bescherming is nodig zodra ze zich gaan optrekken. We weten dat ze vaak niet stijlvol zijn en dus niet passen in jouw zorgvuldig uitgekozen interieur. Maar het voorkomt een hoop ellende waar niemand op zit te wachten. Misschien toch maar even doorbijten tot ze stevig lopen? Daarna kan de je hoekbeschermers weer verwijderen.

Afdekplaatjes voor het stopcontact

Van nature zijn kinderen altijd aangetrokken tot stopcontacten. Het zijn gaatjes waar ze graag hun vinger in willen steken. Let goed op dat je alle stopcontact afschermt met een simpel plaatje. Je zal zien dat het hun aandacht vervolgens helemaal niet meer zal trekken.

Kindersloten op de keukenkastjes

Zodra ze de keuken inkomen zijn die keukendeurtjes toch wel erg interessant. Vaak kan het geen kwaad en trekken ze er hooguit een stapel bekers uit. Maar iedereen heeft ook kastjes die je liever gesloten houdt uit veiligheid voor je kind. Er zijn veel verschillende kindersloten op de markt die je kan gebruiken op je keukenkastje. Dit kunnen haakjes zijn, waardoor het deurtje maar voor een klein stukje open kan. Maar ook sloten die alleen geopend worden door er een magneet tegenaan te houden.

Tips?

Dit waren onze belangrijkste tips. Dan rest ons enkel nog om iedereen veel succes te wensen met het babyproof maken van jouw huis! Met deze vijf tips zou iedereen een veilig huis moeten kunnen creëren. Heb jij echter tips die echt niet mogen ontbreken in deze blog? Laat het ons weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *